Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Presidentbyte i Idun

Annons

Idun är en politiskt och religiöst obunden förening, och alla som vill hitta ett forum för humnitärt arbete, lokalt, nationellt och internationellt, är välkomna.

Under året har Idun bland annat arrangerat två biokvällar. De har fått tillgång till biografen, valt vilken film som ska visas och fått en del av intäkterna, två arrangemang som visat sig vara riktiga lyckokast.

- Filmkvällarna ger mycket pengar på ett lätt sätt, säger Karin Konradsson, tillträdande president.

Intäkterna från den första filmvisningen gick till arbetet kring barndiabetes. Den senaste filmens intäkter planerar man att skänka till något lokalt kvinnoprojekt.

Vilka som får ta del pengarna Idun samlar in går beror på om initiativet är lokalt, som filmkvällarna var, eller om det kommer från Lions riksorganisation. Lions i Sverige är bland annat den största bidragsgivaren till cancerforskningen och forskningen runt barndiabetes.

Men en sak intygar damerna unisont.

- Allt vi samlar in går bara till välgörenhet, aldrig till oss själva.

Under året som gått har medlemmarna i Idun även sålt rosor utanför de större matvarubutikerna och skänkt pengarna till cancerforskningen, ett lokalt initiativ.

Kvinnorna träffas en gång i månaden, ibland med ett tema på mötet, ibland bara för att umgås och ha trevligt.

- Vi måste också vårda medlemmarna, menar Karin Konradsson.

Gruppen av kvinnor kommer gemensamt överens om vad som ska göras, och alla har en uppgift.

- Här finns så mycket kraft, så många idéer, säger Elisabeth Bergström, blivande president. Det är inga svårigheter att hitta på vad vi ska göra, det svåra är att sålla bland idéerna.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons