Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Presenten gjorde Eva till samlare

Annons

- Ja, jag har några riktiga pärlor här, säger Eva och visar några rariteter ur sin samling. Hon har runt 75 stycken i dag. Eva fick några riktigt gamla fina gräddsnipor av sin mamma för flera år sedan.

- Sedan var jag fast, letar på loppisar och passar alltid på när jag är ute och reser.

Nyligen kom hon hem från Florida där dottern Camilla bor. Hon har också en dotter, Kim, i Malmö. Där gör hon ett och annat fynd till sin samling.

När Eva lämnade hembygden flyttade hon först till Bjursås där hon bodde i tre år. Sedan blev det Falun och Bojsenburg. Eva har arbetat i många år inom äldreomsorgen, först på Grönbladsgården och senare på Britsarvsgården.

I dag är hon sjukpensionerad, axlar och leder värker. Hon tar varje dag med mindre värk som en gåva.

- Jag saknar verkligen mina arbetskamrater - men har många fritidsintressen och en stor familj omkring mig, berättar Eva, som just har ett av sina barnbarn hos sig.

Till helgen kommer nästan hela släkten för först bjuder makarna Johansson på bröllopskaffe. I går var det tio år sedan de gifte sig. Till festen på lördag kommer bland annat en del gamla vänner från Norrtäljetrakten.

- Det ser jag fram emot, har inte träffat dem på länge.

Upptåg och roliga påhitt är barnen bra på förutom fanfarer från trumpetspelande dottern Kim blir det säkert mycket skämt och skratt på Verkstadsvägen.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons