Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärpass - till slut

Annons

En av många drabbade var Dala-Järna IK:s F11:or som dock på söndagen kunde dra i gång försäsongsträningen inför fotbollsserien.

Meningen var att laget skulle börjat träningspassen i Myrbackahallen redan för en vecka sedan. Nu blev det senarelagt och flyttat till Smedsbergsskolans gym- nastiksal. Men med tanke på omständigheterna är träningsflytten till Vansbro en bagatell. Och det kunde blivit värre.

- Vi var beredda på att vi kanske inte skulle få några halltider alls, säger Peter Thögersen, en av lagledarna.

Dessbättre blev så inte fallet och årets premiärpass kunde till sist hållas. Åtta spelare hade mött upp. Det låter magert men är fullt i paritet med fjolårets första- träning.

Det expanderade och till slut ingick 26 tjejer i truppen under 2002. Det kan bli något liknande även i år. Och även om första fotbollspasset var lite glest besatt innebär det inte att resten är inaktiva.

- Det är ganska många som också håller på med skidor just nu, berättar Peter Thögersen.

I de här åldrarna är multiidrottande helt i sin ordning och flera av tjejerna syns på andra arenor. Exempelvis så återfinns ett antal av spelarna också på ishockeyrinken.

Med ett så stort allmänt idrotts-idkande i leden lär det inte bli några svårigheter att trimma in en bred trupp även till årets duster på gräsmattan.

Under fjolårets spel höll laget till i sin series nedre regioner. Men det finns förklaringar: Dels så kom inte verksamheten i gång förrän i april i fjol och dels innehöll laget bara fyra 91:or, vilket var en nackdel mot lag med högre snittålder. När nu 92:orna växt till sig och dessutom fått ett års rutin i ryggen bör det bli en bättre tabellplacering i år.

Serielunken 2002 kryddades inte av något cupdeltagande men om allt går efter önskemålen får laget ett sådant guldkorn i år.

- Det är i alla fall vår förhoppning att vi ska kunna delta i någon cup under sommaren, säger Peter Thögersen.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons