Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiären är spikad

Annons

Närmast på tidplanen finns slut-avverkning, som inleds denna månad samt bland annat

stubbrytning. I augusti ska greenerna vara färdigbyggda. Därefter återstår vissa kompletteringsarbeten som utförs före midsommar 2003.

Vid golfklubbens årsmöte ut-ökades styrelsen från sju till åtta ledamöter och består nu av Eric Björklund, ordförande, Lars Andersson, vice ordförande, Mimmi Ryde, sekreterare, Manne Löfgren, Ove Lärke, Kia Siljebro, Madeleine Snel och Thomas Nilsson.

Sex kommittéer har bildats: Medlems-, utbildnings-, ungdoms-, dam-, oldboys- och marknadsföringskommittéer.

Golfklubben har hittills tecknat 186 av de 200 spelrätter som utgör målet och som ses som en förutsättning för att kunna få de nödvändiga banklånen. I pengar räknat motsvarar de tecknade spelrätterna cirka 2,5 miljoner kronor.

-Det finns en rad presumtiva medlemmar, som vi räknar med att få till oss så fort banan är färdig. Vi oroas inte, men visst är det spännande, säger Eric Björk-lund.

Han framhåller att golfbanebygget är något av ett företag på ideell basis och att ett stort antal personer på olika sätt är involverade i arbetet.

- Det handlar om ett projekt på nio miljoner kronor. Allt ideellt arbete gör att vi kan hålla kostnaderna nere, säger han.

Som tidningen för några veckor sedan berättade har regeringen avslagit bland andra Miljöförbundet Jordens vänners överklagande av banbygget, som alltså kan fortsätta.

Jordens vänner har dock inte gett upp. De har tidigare sagt att de ska slåss till slutet för att stoppa bygget.

- Vi går vidare, men vill ännu inte berätta hur. Vi håller golfspelarna på halster ett tag till, säger Gunhild Lundgren i Jordens vänner.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons