Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär i länet för "Sex är onaturligt"

Annons

Vid premiären i dag bjuds besökande skolklasser och ungdomar på cider och salta pinnar.

Det är Riksutställningar som gjort utställningen som hittills bara visats i Norrköping och med Älvdalen som andra plats nu inleder en två år lång turné runt landet.

I inledningen till utställningen förklarar Riksutställningar att sex är något vi lär oss och vad man lär sig beror på vilken tid och vilken miljö vi lever i.

I en stor monter på biblioteket kan nu besökarna se bland annat penisattrapper och mycket annat som handlar om sex. Bilderna och texterna på väggarna kompletteras av en dator, där man via Riksutställningars hemsida kan titta på mer material och till exempel få veta att på 1700-talet var tidelag - samlag med djur - belagt med dödsstraff, medan vi i dag inte ens har ett straff för detta.

Man kan också länka sig vidare till hemsidor som handlar om sex och samlevnad och bland annat läsa frågor som ungdomar ställt - och fått svar på - i dåtidens och nutidens tidningar. Alla som vill kan också ställa egna frågor - och få svar - om sex och samlevnad via datorn. Information om könssjukdomar och sexrelaterade problem och möjliga lösningar kan man också få via den här hemsidan.

Kultur i Älvdalen och Barn- och Ungdomskulturgruppen är lokal arrangör. Utställningen pågår till den 20 februari i Älvdalen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons