Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för TV Grönklitt

Annons

Det är många gäster i Grönklitt som intervjuats av eleverna genom åren. Med kamera och mikrofon görs intervjuer både utomhus och i studion.

I år är det 16 elever som valts ut att sköta sändningarna. Hälften av dessa kommer från årskurs åtta och den andra halvan från nian. Under skolans kreativa vecka ägnade sig gruppen åt utbildning i att intervjua och att sköta tv-sändningarna.

Premiären för säsongens sändningar sker redan på morgonen den 29 december och sedan fortsätter den en timme, klockan 8-9, varje fredagsmorgon.

- Ansvaret som eleverna tilldelats är en direktsänd timme i veckan från jul och fram till påsk. Eleverna förbereder reportage under veckan med gäster som bor i Grönklitt och berättar om de aktiviteter som finns. Med andra ord kan man säga att upplägget är som ett lokalt "Packat och klart", säger Henrik Göthberg.

Förutom Henrik Göthberg så är lärarna Christer och Monica Andersson ledare för tv-gruppen.

- Det här arbetet kan också kopplas samman med ett annat projekt som Teis Christiansen och jag leder. Det är ett Mål 1-projekt om Ungt entreprenörskap i Orsa och världen. Det går ut på att koppla ihop skola och samhälle och yrkeslivet. Att som här få tillfälle att jobba i skarpt läge och prova på riktiga jobb är ett utmärkt uppdrag i EU-projektet, säger Henrik Göthberg.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons