Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för öppet möte

Annons

I dag har allmänheten för första gången möjlighet att sitta med som åhörare vid kommunstyrelsens sammanträde.

Det var kristdemokraten Torsten Larsson som för ett år sedan föreslog öppna nämnds- och kommunstyrelsemöten.

- Jag tycker att det här är oerhört glädjande och hoppas att det leder till mer genomtänkta förslag, säger Torsten Larsson.

Nu behöver det ändå inte bara vara positivt med öppenhet. Risken finns att känsliga frågor istället hamnar hos arbetsutskotten som ännu så länge är stängda för allmänheten.

Annars har alla nämnder varit odelat positivt inställda till öppna sammanträden vilket ledde till ett fullmäktigebeslut om ett ettårigt försök.

Vissa frågor som omfattas av sekretess kommer ändå att behandlas bakom lyckta dörrar och kommunen har även slängt med en brasklapp i fullmäktigebeslutet om att eventuella åhörare kan komma att få lämna lokalen när andra känsliga frågor ska behandlas.

På menyn inför dagens kommunstyrelse finns frågor om nytt hyresavtal för Bäckaskog, antagningar till hemvärnet, uppsägning av avtalet med Arbetsmiljöservice, ändringar av sotningstaxan, diskussion om utökat samarbete mellan kommun och landsting i frågor kring hemtjänst och hemsjukvård, upphandling av datorer och inventarier till Vansbro utbildningscentrum, ändring i kommunstyrelsens förvaltningsorganisation, utökade lokalytor vid lärcentrum samt försäljningen av jordbruksmark i Snöån.

De som känner sig intresserade kan bege sig till Medborgarhuset klockan 14.00.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons