Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för allsång i trägår&#39n

Annons

Sommarens premiär av allsång i trägår'n vid Jannesgården lockade cirka 100 intresserade åhörare och allsångare.

De bjöds på ett program med konceptet från allsång på Skansen, fast på lokal nivå, med underhållning och allsång i en salig blandning.

Programledare var Sören Karelius och han medverkade även i husbandet som vidare bestod av Lars Melin, Lars Westerlund och Jan Hars. Kvällen gästartist var Partypolaren Johan Eriksson. Han är som bekant en förnämlig tolkare av Ted Gärdestad och då var det förstås helt naturligt att Johan ledde allsången i Jag vill ha en egen måne.

Ett par riktigt unga allsångsledare fick publiken också stifta bekantskap med i kvällens sista allsång. Alva och Ronja Melin anförde takt och ton i Idas sommarvisa - den med "du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart".

Och allsångarna i trägår'n kunde konstatera att det skulle behövas fler som sätter fart på sommaren i år, då det varit en tämligen kylslagen försommar. Även om vädret inte var det sämsta under allsångskvällen så kunde det gärna ha fått vara några grader varmare för att få till den rätta sommarstämningen.

Jannesgården har planer på ytterligare en allsångskväll i början av augusti.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons