Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästgården fick årets bidrag

Annons

Prästgården, dagverksamhet för dementa, har just nu elva personer inskrivna. De blir hämtade på morgonen av personalen, för att sedan äta frukost och läsa Södran tillsammans.

Senare på dagen väntar lunch och kanske en liten utflykt. Hur många dagar i veckan pensionärerna är på Prästgården varierar.

-Vi ser till att ha trevligt och mysigt tillsammans, mysfaktorn och trygghet är viktigt här hos oss. Vi firar både namnsdagar och födelsedagar, berättade Tuula Hälla, en av de tre i personalen.

Gunnel Tapper, medlem i Odd Fellows kvinnologe Rebeckorna sedan 27 år, var i går glad att kunna överlämna kuvertet med 3 000 kronor till dagverksamheten på Sturegatan.

- Jag var här på Prästgårdens 20-årsjubileum i höstas och såg vilket fantastiskt jobb som personalen gör här, med små medel. De får nästan trolla med knäna, sade hon.

Gunnel Tapper hade sällskap till Prästgården av Barbro Bergqvist som båda tillhör Rebeckornas Borlängeloge, där ett 20-tal Hedemorabor är medlemmar.

De har möte två gånger i månaden och har som uppgift att samla in pengar till behövande, både på lokalt plan och utomlands. Varje år delar de ut ett penningbidrag till jul. Tanken är att mottagarna ska kunna göra något extra festligt.

- Vi får se vad vi hittar på. Kanske går pengarna till en utflykt, sade Anette Franzén som tog emot kuvertet.

Efter utdelningen blev det ett litet kalas på Prästgården med kaffe och tårta medan julmusik strömmade ut ur högtalarna.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons