Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praoande lärare ska öka samarbete

Annons

Britt Marinder är projektledare och har redan sett flera skolor påbörja arbetet.

På Fredriksbergsskolan planeras en företagsmässa i oktober, i Sunnansjö ett friskvårdsprojekt i maj och på Lorensberga undersöker man för fullt vilka företag som kan tänka sig att ta emot kunskapstörstande lärare.

Laggen, Globe och Björnhyttan är tre sådana som enligt planerna kommer att ta emot lärarpraor.

- Jag har varit ute på flera företag och jag vet att vissa har mycket att göra, men jag har ändå alltid blivit trevligt bemött, säger Marinder.

Genom praon ska lärarna få se hur det är att arbeta i företaget och sedan föra tillbaka kunskaperna i skolarbetet. Britt Marinder vill att projektet mellan näringsliv och skola ska öka samarbetet permanent - inte bara under en kortare period.

Därför har det bildats en styrgrupp bestående av representanter från Ludvika köpmannaförening, Företagarna i Ludvika, LO-sektionen, kommunens personalavdelning, tekniska kontoret, samt social- och utbildningsnämnden.

Hon hoppas vidare att allt eftersom skolorna hör talas om verksamheten, blommar det upp nya projekt.

-Man ska kunna veta att om en elev gått i skola i Ludvika, då har den fått följande inslag av företagande och förståelse för arbetslivet. Vi ska inte göra eleverna till företagare, men till entreprenörer i skolan, säger Britt Marinder.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons