Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postterror polisanmäls

Annons

Det började med ett paket med naturprodukter och en prenumeration på tidningen Bamse.

- Första gången trodde jag att det var ett skämt och tänkte inte mer på det, men sedan kom det fler och fler saker och tidningar, berättar Mikaela Falk.

Skämt eller inte, minst tre gånger i veckan kommer paket och avier till Mikaelas föräldrarhem i Siljansnäs, och så har det varit i snart två år.

- De ringer om paket från kiosken hela tiden, säger Mikaelas pappa Bertil som ägnar åtskilliga timmar till att skicka tillbaka paket och ringa prenumerationsavdelningar och säga upp abonnemang.

- Det tar både tid och kostar pengar!

I samband med en långresa hann Mikaela inte skicka tillbaka produkter hon inte ville ha och kronofogden kopplades in när räkningarna inte betalades. Anmärkningar som om de inte går att få bort kan ställa till det för henne i framtiden.

- Jag har funderat mycket på vem som gör så här mot mig, men kan inte förstå vem det skulle vara, säger Mikaela.

Hon är dock helt säker på att den skyldiga är en tjej.

- Ingen kille i världen skulle lägga ner så mycket tid som det går åt till att beställa de här varorna och dessutom kosta på porto på flera av avierna.

För att få ett stopp på det hela har Mikaela Falk nu gjort en polisanmälan.

- Det kan tyckas konstigt att vi väntade så här länge med att göra en anmälan, men man hoppas hela tiden att det ska ta slut.

Brottsrubriceringen är oredligt förfarande och straffsatsen är böter eller fängelse i högst två år beroende på hur allvarligt brottet anses vara.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons