Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postens gamla lokaler blir norskt telemarketingföretags huvudkontor

Annons

Nu kommer aktiviteten åter att sprudla i gamla postlokalen på Nybrogatan 23. Det kommer att bli huvudkontoret i Sverige för det norska telemarketingföretaget Nordic Telemarketing. Till slutet av augusti ska aktiviteten med försäljning av hälsoprodukter via telefon vara i full gång. Inom en snar framtid startar arbetet med att anpassa lokalerna till ett högteknologiskt callcenter.

Företaget har vaskat fram Falun som bästa alternativ i konkurrens med fyrtio andra orter.

- Anledningen till att vi valde Falun är att vi fått god respons från kommunen och att den redan har en inarbetad hälsoprofil. En extra bonus är den trevliga dialekten, säger företagets vd Tore Malme på sjungande norska.

Rekryteringen av 150 personer kommer att börja kommande vecka. Det kommer även att finnas utrymme för deltidsarbete för den som så önskar.

- Vi vänder oss till exempel även till studerande och andra som vill tjäna en extra slant, därför är Högskolan Dalarna av intresse för oss.

Företaget bedömer att det inte kommer att bli svårt att tillsätta så många tjänster på så kort tid. Både Manpower, som kontrakterats av företaget, och arbetsförmedlingen har gott om intresseanmälningar i data- baserna. Så snart kommer massor av nyttigheter att spridas ifrån Sverige, sålda på det klingande dalmål som Nordic Telemarketing finner så charmigt.

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons