Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten skulle nog anställa fler

Annons

Posten har under ett antal år haft vd:ar som "lekt" bort miljoner på IT-satsningar. Nu hoppas vi att det blir slut på detta. Postens nya eller om man vill senaste vd har sagt att nu ska posten satsa på "kärnaffären" det vill säga brev och paket.

Posten måste också se över bemanningsnormen om man ej ska öka sjuktalen och ännu överlägsnare leda sjukskrivningsligan. Posten slår sig för bröstet och hävdar att sjuktalen går ner vilket vi ej tror.

Vi tror att i takt med att sjukpension inträder går sjuktalen ner något. Det kan ej vara klokt av ett företag som hävdar att man tar väl hand om medarbetarna. Posten ser kortsiktigt på de sparkrav som kommer och går alltid den enklaste vägen; några fler sägs upp.

Redan nu är det oerhört "tajt" på arbetsplatserna och en del jobb blir dagligen över. Bilvård och eftersändningsarbetet blir oftast lidande och i viss mån hinns inte kamningen av B-posten med.

Många medarbetare känner stor frustration över detta, och många säger att de snart inte orkar längre. Vi är övertygade om att det kostar mer för posten att fler och fler blir långsjuka, än att sätta till resurser så att det ej skulle ske och medarbetarna skulle få en dräglig arbetsmiljö.

Seko post Dalarna kräver att bemanningsnormen ses över och att det tillsätts fler medarbetare där det behövs. Vi menar att gör posten detta så kommer sjuktalen att gå ner och det kommer ej att kosta något för posten.

Styrelsen för Seko post Dalarna

Mer läsning

Annons