Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten leder ligan

Annons

Posten har under ett antal år haft vd:ar som "lekt" bort miljoner på IT-satsningar. Nu hoppas vi att det blir slut på detta. Postens nya, eller om man vill senaste, vd har sagt att nu ska posten satsa på "kärnaffären", det vill säga brev och paket.

Posten måste också se över bemanningsnormen om man inte ska öka sjuktalen, och ännu överlägsnare leda sjukskrivningsligan. Posten slår sig för bröstet och hävdar att sjuktalen går ner vilket vi inte tror.

Vi tror att i takt med att sjukpension inträder går sjuktalen ner något. Det kan inte vara klokt av ett företag som hävdar att man tar väl hand om medarbetarna. Posten ser kortsiktigt på de sparkrav som kommer och går alltid den enklaste vägen; några fler sägs upp.

Redan nu är det oerhört "tajt" på arbetsplatserna och en del jobb blir dagligen över. Bilvården och eftersändningsarbetet blir oftast lidande och i viss mån hinns inte kamningen av B-posten med.

Många medarbetare känner stor frustration över detta, och många säger att de snart inte orkar längre. Vi är övertygade om att det kostar mer för posten att fler och fler blir långtidsjuka, än att sätta till resurser så att det inte sker och medarbetarna i stället får en dräglig arbetsmiljö.

Seko post Dalarna kräver att bemanningsnormen ses över och att det tillsätts fler medarbetare där det behövs. Vi menar att om Posten gör detta kommer sjuktalen att gå ner och det kommer inte att kosta något för posten.

Styrelsen för

Seko post Dalarna

Mer läsning

Annons