Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten flyttar

Annons

Det är inte bara Konsum som försvinner från Åsgatan. Snart flyttar också Posten därifrån. Flytten går till Ica Supermarket på Åkargatan.

- Det blir jobbigt för gamla som måste gå långt för att uträtta postärenden, säger Marianne Karlsson.

Från och med tisdagen den 28 mars kommer Posten som tidigare skötts av Konsum finnas på Ica Supermarket i stället.

Det blir där som kunderna kan skicka och hämta paket, postförskott och rekommenderade brev. Personalen på Ica Supermarket har genomgått en utbildning, och under de första dagarna kommer personal från Posten finnas på plats för support.

- Jag tycker det är positivt att Posten flyttas hit. Det är klart att det blir mer för oss att göra, men samtidigt är det smidigt för kunderna som redan handlar här och förhoppningsvis får vi också fler kunder på köpet, säger Joakim Jansson, butikschef för Ica Supermarket i Hedemora.

Vad som händer med Kassaservice som också ligger i Konsumbyggnaden är ännu inte klart.

Så länge som Konsum fortfarande håller öppet kommer kunderna kunna göra inbetalningar och utbetalningar där Kassaservice ligger nu, men vad som händer sedan är osäkert.

- Vi ser oss om efter lokaler, men det är inte helt omöjligt att vi blir kvar på Åsgatan, säger Alf Bakken, vid Svensk Kassaservice.

Marianne Karlsson är en av de kunder som brukar göra små ärenden på Posten på Åsgatan.

Men då handlar det främst om att köpa frimärken eller posta brev. Själv berörs hon inte så mycket av Postens flytt, men hon tror att det kan bli riktigt jobbigt för gamla som ska ta sig ända till ICA för att hämta eller skicka paket.

- Tråkigt, men man har väl inget annat val, säger Marianne Karlsson.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons