Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postanställd åtalad för förskingring

Annons

En postanställd skickade efter tekniska prylar och då paketen kom till posten tog han hand om paketen utan att lösa ut dem och betala för dem. Nu har han åtalats för förskingring.

Mannen som är i 30-årsåldern arbetade på posten med att ta hand om postpaket, registrera dessa och lämna dem vidare så att adressaten kunde hämta ut dem.

Vid fem tillfällen mellan juni 2003 och januari i år plockade mannen undan paket som var adresserade till honom själv. Det var vid fem tillfällen som den post-anställde skickade efter tekniska prylar för sammanlagt 10 270 kronor och tog hand om paketen utan att lösa ut dem.

Vice chefsåklagare Olle Sohlberg berättar att förfarandet upptäcktes på posten då paket som registrerats som inkomna inte lämnats ut men ändå var borta.

Då mannen avslöjades erkände han och han sade också upp sig från jobbet.

Nu har han åtalats för förskingring och får vänta på rättegången. När den blir av är ännu inte bestämt.

Fasaner på vift

u Fyra ståtliga fasantuppar sågs strosa omkring på åkrarna invid Järna kyrka på tisdagsförmiddagen. Kvartetten upptäcktes av Lisbeth Säther som under nära en timme kunde beskåda det för våra breddgrader ovanliga besöket innan de lyfte för vidare färd mot okänt mål.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons