Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt ägarbyte

Annons

Nya Lemont kommer att omsätta drygt 40 miljoner kronor och få närmare 40 anställda.

Båda företagens moderna historia är likartad, de lever och utvecklas positivt som legoleverantörer. I Nyhammars verkstads fall ABB Components och i Lemonts fall som underleverantör till Logmax, Morgårdshammar, Alstom, ABB HVP och ABB Assist.

Tomas Olofsson, vd i Lemont bedömer att det sammanslagna företaget under 2003 kommer att omsätta drygt 40 miljoner kronor.

- På längre sikt är det svårare att uttala sig om. Jag ser inget negativt, det är en bra trend kring ABB just nu, säger Tomas Olofsson.

Stig Larsson som är pensionär sedan några år ska dra sig tillbaka. Han vill inte svara på vad han får för verkstaden som omsätter 13,5 miljoner och hade åtta anställda i medeltal i fjol:

- Den frågan får jag av många, säger Stig.

Köparen vill inte heller tala om prislappen.

- Allt är ett risktagande, men vi ser en framtid i köpet.

På det gamla bruksområdet i Nyhammar finns det nu flera företag och tillsammans så har de fler anställda än på brukets glansdagar på 80-talet då det fanns 60 anställda innanför staketet.

- Det känns bra, våra verksamheter passar bra ihop, säger Stig Larsson som nu drar sig tillbaka. Hans son Olof kommer att fortsätta som anställd hos Nyhammars verkstad.

Lemont får med Nyhammarsförvärvet fyra verkstäder, en efter Jägarnäsvägen i Ludvika och två i Grangärde. Lemont omsätter 30 miljoner och har 30 anställda och får nu ett fjärde ben.

- Det finns synergier, vi kan minska overheadkostnaden. Vi frigör kapacitet och kan flytta personal, produktion och gods mellan våra fyra enheter. Totalt sett blir vi starkare, säger Tomas Olofsson.

Stig Larsson berättar att hans personal reagerat positivt på ägarbytet och Tomas Olofsson ser inget negativt för personalen i affären:

- Det är uppåt för Logmax och ABB, alltså går det bra för oss. Det här sker i en positiv anda, konstaterar Lemontchefen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons