Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porrsamlare stämmer husköpare

Annons

Husägaren hade som hobby att samla gamla porrtidningar, och bedömer sin samling som unik. Tidningarna påstår han förvarades i papperskassar i skrubbar på villans övervåning.

Se, Fib Aktuellt, Lektyr och Stopp i kompletta serier från 1970 och sexton år framåt fanns i fastigheten, enligt honom. Uppgifterna om att han ägde en stor samling har också bekräftats av sex vittnen som hördes i tingsrätten.

Paret som köpte huset av honom fick nycklar till huset av mäklaren innan inflyttningsdagen, något som skedde i strid med avtalet.

De var ivriga att komma igång med städningen, eftersom de kommit överens med husägaren om att de skulle sköta det själva, mot ett reducerat pris.

Men i sin iver bröt de mot avtalet, och enligt husägaren förstördes den stora porrtidningssamlingen vid flyttstädningen.

För tingsrätten berättade han att han kom till fastigheten och till sin fasa såg en stor askhög med rester av tidningar ute på tomten.

De nya ägarna medger att de tagit sig in huset utan att ha lagligt tillträde, men hävdar att huset var fullt av gammalt bråte som behövdes städas ut.

Porrtidningar fanns det bland skräpet, men bara några få, och dem eldade de inte upp, hävdar de.

Tingsrätten tror mer på de nya ägarnas berättelse än den förre ägaren. Att han haft en stor samling porrtidningar betvivlas inte, men däremot att den fanns i huset när de nya ägarna kommit dit.

Att tidningarna eldats upp verkar osannolikt, enligt tingsrätten.

"Det hade varit betydligt enklare att göra sig av med tidningarna på något annat sätt, till exempel vid en återvinningsstation" föreslår rätten.

Tingsrätten menar dessutom att om porrtidningssamlingen funnits i huset när mäklaren ordnade visningar för 10-15 familjer så borde någon av dem reagerat och sagt något till mäklaren om det.

Porrtidningssamlaren måste nu ersätta de nya husägarnas rättegångskostnader. Det kostar honom 26 000 kronor.

Mäklaren har tidigare fått en varning av fastighetsmäklarnämnden på grund av att hon lämnade ut husnyckeln i förtid.

ANNA RUNNBERG

Mer läsning

Annons