Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt att undervisa på Falu Fri

Annons

Resultatet har blivit att sex nya lärare från andra håll nu är på väg att etablera sig i Falun. Flera familjer har redan flyttat hit medan några lärare pendlar till att börja med.

- Skolan är otroligt populär både bland lärare och elever, säger Ann-Britt Åsebol.

- Inte bara lärarna vill hit, utan även elever från bland annat Arvika, Uppsala, Stockholm och Trollhättan har sökt sig till oss av personliga skäl.

Falu fri startade i fjol med ett 80-tal elever och i år har ytterligare 88 tagits in på skolan. Småskaligheten, med bara 14 lärare, och ett nära samarbete inom personalen uppges av många vara en bidragande orsak till trivseln på skolan.

- Dessutom är Falu Fri så pass ny att man förhoppningsvis får möjlighet att vara med och forma skolan efter sitt eget huvud, säger Liselotte Lindh Fahlström.

Hon och maken Magnus Fahlström är båda nya på skolan och nyinflyttade till Falun. Familjen kommer närmast från Fagersta och har bytt villan på landet mot en naturnära lägenhet på barnvänliga Galgberget.

Här bor de med dottern Sara, ett och ett halvt år, som genom flytten till Falun får närmare till sina släktingar. Men framför allt är det arbetssättet vid Falu Fri som starkt tilltalar både Liselotte och Magnus.

Falun är också en lagom stor stad med möjlighet till vidareutbildning tack vare Högskolan. Här finns en riktig stadskärna med affärer och caféer att besöka på fritiden.

Allt det här sammantaget gör att Liselotte och Magnus känner sig tämligen säkra på att trivas och vilja stanna. Det enda de egentligen tycker sig sakna är en närbutik uppe på Galgberget.

- Jag är född i Borlänge, så för mig känns Falun som att komma hem, säger Liselotte.

Och faktum är att Magnus, med efternamnet Fahlström, tror att namnet har sitt ursprung i Falun och anor på orten från 1700-talet.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons