Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populäraste filmbutiken?

Annons

Natten till tisdagen i förra veckan inträffade det första inbrottet. Ett av skyltfönstren krossades och tjuvarna fick med sig bland annat en del filmer.

Inbrottsstölden fick dock en oväntad upplösning.

Jerry Eriksson i butiken berättar:

- Dom som bröt sig in kom tillbaka och försökte sälja tillbaka grejerna till oss...

Inte helt oväntat kände personalen igen varorna. Jerry Eriksson nämner att allt löste sig utan nämnvärd dramatik.

- Vi sa bara att vi går in och snackar om saken.

Därmed var saken avklarad. Tjuvarna kom underfund med att de hade gjort fel. Enligt Jerry Eriksson framfördes dessutom en ursäkt.

- Vi behövde inte ens blanda in polisen.

Men inbrottet fick butiksägaren, Martin Johansson Wallman, att tänka till. Eftersom butikslokalerna inte hunnit utrustas med vare sig larm eller andra skyddsåtgärder bestämde han sig för att sova kvar i lokalerna tills allt var ordnat.

I väntan på det nya fönstret och gallren plastades öppningen igen. Och som en extra förstärkning skruvades en träskiva fast.

En vecka efter det första inbrottet var det dags igen. Martin Johansson Wallman och kamraten Jonas Persson som sov i butiken vaknade av att träskivan sparkades in.

Jerry Eriksson igen:

- Det var en kille som stack in huvudet genom öppningen. Men han jagades iväg med en golfklubba.

Förskräckt över "mottagandet" flydde tjuven iväg till den bil som stod och väntade på Kyrkogatan.

Butiksägaren och Jonas Persson hann dock enligt Jerry Eriksson få ett bra signalement. Därmed står det också klart att det var frågan om nya gärningsmän.

- Det här var en kille i 30-35 års åldern, snaggat ljust hår, normalt byggd och cirka en och åttio lång, refererar Jerry Eriksson.

Den senaste händelsen är polisanmäld. Och nu tänker butikspersonalen inte ta några chanser längre. Larmet är installerat och gallren kommer att monteras upp under veckan.

Och så var förstås frågan, hur går affärerna annars?

- Tja, det har varit lite trögt så här i början. Men det går bättre och bättre. I synnerhet helgerna har varit bra, summerar Jerry Eriksson.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons