Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär simskola

Annons

- Små grodorna, små grodorna är lustiga att se...

Det är inte bara under midsommar som man sjunger den sången. På simskolan i Västannorstjärn passar den leken utmärkt för den som vill lära sig att simma.

Det märks att simskolan är populär.

Först satt barnen på sina handdukar och fick presentera sig. Åtta barn i lek- och plaskgruppen väntade med spänning på att få hoppa i.

Men det är inte bara att kasta sig i plurret på en gång. För efter genomgången var det dags för uppvärmningen.

Fotbollsspelaren Emma Westholm från Siljansnäs som bor i Västerås, tog med sig barnen och värmde upp med "Under hökens vingar".

Snowboard Maria Danielsson, även hon från Siljansnäs men boende i Stockholm, är också siminstruktör på fritiden.

- Det är jätteroligt att lära ut. Simskolan har vi haft i fyra-fem år. Den behövs eftersom simövningarna i skolan är eftersatta. Det är både för dem som inte kan simma och för dem som kan. Det går bra att ta simmärken om man vill det. Den här vecka är vi i Västannorstjärn. Nästa vecka är vi i Siljansnäs. Det är ganska fulltecknat men det finns plats för den som vill. Vi har både barn som återkommer och nykomligar, säger Maria, och så går hon upp till de andra för att prata lite till. Barnen tränar simövningar på land. De får också lära sig livräddningskunskaper och att simma med flytväst.

Så är det äntligen dags att gå ner i vattnet. Barnen, Emma och Maria bildar en ring. Stolta föräldrar dokumenterar med sina videokameror. Och så börjar ringdansen och sången: Små grodorna, medan en roddbåt lite längre ut stryker förbi bryggorna.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons