Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär konsert till Lima

Annons

Det börjar på midsommarveckans tisdag. På begäran visas då Idbäckselevernas uppsättning.

Under många år har idbäckarna bjudit på en egen variant av spelet och för första gången får de nu också utrymme på Orran under midsommarveckan. Elevernas insats utgör själva upptakten på veckoprogrammet.

Tisdagen ser också den omtyckta Skinnarspelskonserten braka lös men den här gången blir det inte i Malungs kyrka utan i Lima kyrka. Tills häromåret var det kutym med två konserter, en i Lima och en i Malung, men den i Lima ströks. Nu är den tillbaka och meningen är att konserten årligen ska alternera mellan kyrkorna i Lima och Malung.

Skinnarspelet visas onsdag-söndag. Onsdagsföreställningen ges en nygammal inramning. För några år sedan hölls en särskild seniorföreställning och den upprepas nu. Seniordagen - med Malungs PRO som värd - inleds redan vid middagstid med en särskild lunch och sedan rullar det på fram till spelstart.

Några inslag i seniordagen är en tipspromenad samt en eftermiddagsdans till Dan Ingvarssons orkester.

Arrangörerna satsar här på att via pensionärsföreningarna runt om försöka fixa bussresor till Orran. Redan klara där är en grupp från Ekshärad.

Nytt för i år är också att soarén försvunnit eller rättare sagt stöpts om. Publikmöjligheterna har där höjts genom att evenemanget byggts om till en större konsert på midsommardagen.

Mer läsning

Annons