Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär ishall i Säter

Annons

Det är en omfattande ungdomsverksamhet som bedrivs inom Säters IF ishockeyklubb.

-Vi har gott om ledare i varje lag och de gör ett bra jobb. Vi utbildar våra ledare till den nivå som ishockeyförbundet bestämt. I de flesta åldrar har lagen placerat sig på övre halvan i Dalarna och vi har en bra kvalité på verksamheten, säger Mats Eriksson som tillsammans med Ulf Holfve utgör klubbens sportkommitté.

När de tittar framåt kan de peka på en lite ny situation. Minskat antal barn i flera ålderskullar innebär att det inte är möjligt att ha ett lag för varje åldersklass, utan spelarna måste lånas mellan olika lag.

Lite om säsongen för klubbens lag.

Björnligan: Har bedrivit träning en gång i veckan, varje lördagsmorgon, och haft i genomsnitt 37 barn på träningarna. Deltog i en cup i Ludvika som laget vann.

U 9: Har haft 15-16 deltagare på träningarna och tränat två gånger i veckan och haft 52 samlingar. Spelade sex matcher, vann tre och förlorade tre. Blev tvåa i en cup i Ludvika.

H 10: Har haft 13 spelare igång och spelat 23 matcher, varav 13 vunna. Deltog i två cuper, blev tvåa i den egna cupen och vann en cup i Borlänge under sportlovet. Har tränat två pass i veckan. En del av spelarna har även spelat i U 11.

U 11: Hade träning två gånger i veckan med totalt 68 samlingar. Deltog första året i seriespelet och spelade 14 matcher. En del spelare deltog även i U 11-12.

H 11-12: Kom på tredje plats i serien efter Leksand och Älvdalen.

H 12: Vann U 12 serien, spelade 35 matcher varav 30 i serien. Hade totalt 102 samlingar. Laget deltog i två cuper, Alfta där det blev respass i sudden i semifinalen, samt i hemmacupen blev det en fjärdeplats.

H 13: Blev trea i serien och femma i en cupturnering.

H 14: Spelade fyra cuper, i Skogsbo, Leksand, Nyköping och hemma i Säter. Spelade totalt 47 matcher och nådde DM-final och vann silver. Blev trea i höstserien i södra gruppen och till våren gick fyra lag från vardera södra och norr serien vidare till vårserien där laget blev femma.

U 15-16: Blev tvåa i höstserien och fyra i vårserien.

H 16: Har haft 25 spelare igång. Blev trea i höstserien. Spelade sedan en serie med lag även från Gästrikland och Hälsingland och blev trea även där.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons