Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär is på lovets sista dag

Annons

Juha Korpela hade frivecka från jobbet på Kvarnsvedens pappersbruk och tog med sig dottern Lovisa Korpela och kompisen Gabriella Bernblad, båda sex år, till Sportfältet.

De hann både med att åka den spolade 1 400-metersbanan, äta matsäck vid Tjärnasjön och göra piruetter och leka Följa John på isen.

Vi har varit här flera gånger under jullovet. Det är skönt att komma ut, även om jag fryser lite om tårna nu, säger Juha Korpela.

Linn Mikaelsson Drake, nio år, och Lovisa Granér, tio år, passade också på att utnyttja jullovets sista dag för skridskoåkning på Sportfältet.

När vi inte är här åker vi skridskor på Runn och Ösjön. Det är roligt men det gäller att ha mycket kläder på sig, säger de.

Birgitta Lidström tog med sig barnbarnen till Sportfältet.

Det är första gången jag åker skridskor den här säsongen. Det är en jättefin bana, lite knagglig bara. Nu när utrustningen kommit fram kommer det att bli fler gånger, säger hon, innan hon beger sig till rinken där barnbarnen spelar hockey.

Pontus och Kenneth Fendinge hade åkt från Gustafs för att åka skridskor på Sportfältet. De åker annars ofta skridskor på Runn.

Det är inte så jättebra is på sjöarna. Här var det däremot alla tiders. Och så är det ju en fördel att slippa isdubbarna också, säger Kenneth Fendinge.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons