Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poolen kan öppnas igen

Annons

- Nästa år ska vi ha vattenfestival, sade Måns Pettersson vid årets poolgala som hölls i Vika i lördags.

Det var två timmar med underhållning och lekar, ett hundratal bybor deltog.

Närvarande var också folkpartisten Staffan Strandmark som är ordförande i fritidsstyrelsen. Det var under hans ledning politikerna beslutade om stängning av poolen.

Strandmark är noga med att påpeka att han har den största respekt för intresseföreningen.

- De jobbar oerhört konstruktivt, poolen var droppen, men det har lett till ökat engagemang på många områden, säger Strandmark.

Han anser att beslutet om torrläggning av poolen togs för snabbt, innan ett friluftsbad var anlagt. Han förstår ilskan, men hänvisar till kostnaderna.

- Alternativet var inte så smakligt, det var att ta bort bidragen från dem som skötte alla de andra badstränderna, säger han, och beklagar att det inte finns någon markägare i Vika som vill upplåta mark för ett bad.

- Denne skulle ju i så fall ta på sig ansvaret för att poolen slutgiltigt läggs ned, säger Staffan Strandmark och antyder att det förekommit kontakter.

Jan-Erik Bengtshed är ansvarig för 74 anläggningar som sköts av fritidskontoret.

- Vi har tittat på olika alternativ i Vika, men positionerna är låsta. Kampen för poolen har gjort det svårt för markägare att säga ja. Vi har alternativ uppåt 4 kilometer från kyrkbyn, men det är för långt, säger han.

I kommunen finns totalt 17 kommunala friluftsbad, i år kostar de 287 000 kronor att driva, det inkluderar sop- och latrintömning. Alla utom fyra sköts i samarbete med olika lokala föreningar.

- Vi har till exempel ett fint samarbete med Strand bystugeförening, vid badplatsen i Vikasjön där badandet ökat, säger Bengtshed.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons