Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt sabotage?

Annons

Inom vänsterpartiet är medlemmarna bekymrade över den återkommande vandaliseringen som dessutom kostar mycket.

- Det här är fruktansvärt, säger hon. Varje gång hoppas man att det här ska vara sista gången.

Men historien upprepar sig. Vid 01-tiden i lördags natt såg minst ett vittne en person slå sönder fönsterrutan. Enligt uppgift var det samma person, som är identifierad, som för tre veckor krossade en annan ruta på vänsterpartiets lokal och som nu än en gång gjort sig skyldig till sabotage mot vänsterparpartiet.

Det här var sjätte gången i vinter som partilokalen utsattes för skadegörelse.

- När sådana här saker händer går tankarna fram och tillbaka, säger Birgitta Brandt. Vad är det som ligger bakom, det kan man bara spekulera kring.

Men hon vill inte gärna prata om vad som kan vara orsaken till att vänsterpartiet och partiets ungdomsklubb, som delar på lokalerna på Gussarvsgatan, gång på gång drabbas av fönsterkrossare.

- I lördags försökte jag göra en anmälan hos polisen. Men de bad mig återkomma på måndag. Vi borde i alla fall ha tillräckligt med poliser så att man kan få komma och rapportera vad som hänt, säger Birgitta Brandt som uttrycker sin tacksamhet över fastighetsskötarens arbete i samband med fönsterkrossningen.

- Han gör ett fantastiskt arbete - ställer alltid upp och städar efter fönsterkrossningen..

- Det är klart att vi funderar vad som kan vara orsaken till skadegörelsen, säger Birgitta Brandt. Men det är ju inte bara vi som är utsatta. Skadegörelse i form av klotter, men också fönsterkrossning på andra fastigheter i Hedemora, har tyvärr blivit allt för vanlig. En utveckling som är dyster och manar till eftertanke.

Mer läsning

Annons