Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk vilde föreslår fler gång- och cykelbanor ut till byarna

Annons

Ann-Louise Eklund, ledamot i Malungs kommunfullmäktige som politisk vilde, föreslog i en motion vid senaste kommunfullmäktigemötet att Malungs kommun satsar på hälsofrämjande åtgärder för kommuninvånare och besökare genom att man anlägger gång- och cykelbanor.

Hon vill också att frågan lyfts till byalagen för en positiv utveckling av kommunen och våra aktiva byar. Kommunfullmäktige beslutade att remittera motionen till kommunstyrelsen för fortsatt bearbetning.

Ann-Louise Eklund skriver i sin motion att när det gäller de centrala delarna av Malung är gång- och cykelbanor ganska bra men ut till de olika byarna är det sämre ställt. Där är de i de närmaste obefintliga och speciellt vintertid är det på vissa ställen direkt farligt att gå och cykla.

Motionären menar också att när kommunen nu antagit ett nytt skolskjutsreglemente och därmed gett föräldrarna ett större ansvar för att barnen tar sig till och från skolan på ett trafiksäkert sätt kan man tycka att det också är kommunens ansvar att man ser till att det finns gång- och cykelbanor som det är trafiksäkert att färdas på.

De här gång- och cykelbanorna kan användas för promenader men också för inlinesåkning vilket är bra aktiviteter då det gäller motion.

Motionären menar att Malungs kommun är på god väg då det gäller satsningar på hälsa och friskvård och just en utbyggnad av gång- och cykelbanor är en utmärkt väg att gå vidare i denna satsning och då i samverkan med olika byalag.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons