Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk poststrid

Annons

Under gårdagen förekom flera samtal mellan Posten och miljöpartiet. Detta sedan Posten missat att skicka ut valmaterial till alla hushåll. Hur många som inte fått materialet tycks ingen veta.

Förhandlingar har förekommit och Posten gick med på att trycka en ny folder, skicka ut denna samt bekosta en annons i tidningarna. I annonsen tar Posten på sig skulden för missen och ber partiet och alla kommuninvånare om ursäkt.

Annonsen fick vara max två spalt. Men kravet var att miljöpartiet betalar för första utskicket. Som alltså delvis misslyckats.

- Vi betalar inte. Läget är låst, kommenterar Nils Gossas, mp.

Han säger att utskicket bestod av fyra delar. Kuvert, folder, valsedlar - och rätt tid. Posten är bara beredd att rätta till en av fyra saker. Foldern.

- Vad som händer nu är oklart. Antagligen ingenting, säger Nils Gossas, som dock tror att partiet juridiskt kan kräva Posten på skadestånd. Men det kostar tid och ork. Nästa gång saker ska massutdelas partiet troligen att välja en annan väg. Tidningen sökte ansvarig hos Posten i Stockholm - men utan framgång.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons