Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk kraft som vill jobba med och för alla

Annons

I ett medborgarförslag till kommunfullmäktige har Margareta Marjeta föreslagit att den 14 februari, Alla hjärtans dag, blir en temadag med aktiviteter med hjärtanknytning.

-Det kan vara hälsofrämjande arrangemang och aktiviteter på temat kärlek, anser förslagsställaren, som har konkreta förslag i form av blodtrycksmätning och information vid vårdcentralen och apoteket, "pulshöjande" promenader på arbetsplatser i kommunen och filmvisning med anknytning till hjärt- temat.

Men nu närmar sig den 14 februari och för att få upp pulsen på beslutsfattarna har hon bestämt sig för att själv ta tag i sitt förslag.

-I samarbete med kommunens friskvårdskonsulent Åsa Amsell har jag utformat ett evenemang med promenaden i fokus, berättar hon och slår fast att det inte behöver vara särskilt märkvärdigt eller tillsättas någon stor projektledning.

-Jag vill uppmärksamma kommuninvånarna på den här dagen och få dem att delta i en aktivitet som kan få hjärtat att slå lite extra och främjar både hälsan och relationerna, fortsätter hon och understryker vikten av att Alla hjärtans dag blir mer en aktivitetsdag än en kommersiell händelse.

I dagarna har hon fått ett muntligt besked om att kommunen bidrar med 1500 kronor till marschaller samt till marknadsföringen.

-För att belysa vikten av kärlek och hälsa tänder vi sammanlagt 360 marschaller på åtta platser, Bäsna, Björbo, Dala-Floda, Djurmo, Djurås, Gagnef, Mockfjärd och Sifferbo.

Margareta Marjeta har skrivit ytterligare ett medborgarförslag, i vilket hon underkände Kyrkskolans förskolelokaler och föreslog en snabb renovering av lokalerna och en förbättring av inomhusmiljön. När barn- och utbildningsnämnden behandlade förslaget gav de Margareta rätt och ställde sig bakom hennes förslag.

-Jag har en bakgrund som konstnär, har gått konstfack och skapat bland annat en rondellutsmyckning för Falu kommun. Nu använder jag min kreativitet för att göra samhället bättre, roligare och hälsosammare. Men jag har hittills inte velat engagera mig i ett särskilt parti, utan har valt att jobba med och för alla invånare, berättar hon.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons