Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerveteraner avtackades med gåva

Annons

Malungs "gamla" kommunfullmäktige hade sitt sista sammanträde på måndagskvällen och i samband med det avtackades alla som nu slutar i fullmäktige.

Bland dem fanns ett par verkliga veteraner, nämligen kommunalrådet i Malung, Håkan Eriksson, som nu lämnar politiken efter mer än 30 år. Han har varit med i Malungs kommunfullmäktige sedan kommunsammanslagningen 1971. Dessförinnan var han ledamot i Malungs kommuns gamla kommunstyrelse.

Den andre veteranen var Bernt Hellberg från Rörbäcknäs. Han kom in i Malungs kommunfullmäktige 1976 men fanns redan med vid kommunsammanslag-ningen då han ingick i fritidsnämnden. Han satt också i Lima kommuns fritidsnämnd före 1971.

Ytterligare ett stort antal fullmäktigeledamöter lämnar nu denna församling. Samtliga som nu slutade och var med om sitt sista sammanträde fick ta emot gåvor.

- Det är en symbolisk gest från kommunens sida att ge en liten gåva för att visa att man uppskattat deras arbete, sade kommunfullmäktiges förste vice ordförande Karin Ek-Lissbol, som delade ut gåvorna i samband med en måltid man bjöd den gamla fullmäktigeförsamlingen på.

Nästa kommunfullmäktige består av det nya fullmäktige, reducerat från 49 ledamöter till 41, som blev inröstade i samband med valet i september. Första fullmäktige med nya församlingen sker i november.

Förutom kommunalrådet Håkan Eriksson och Bernt Hellberg var det följande som nu slutar: Eva Tranberg, Sirja Eriksson, Gustav Olers, Kerstin Karlsson, Sune Haltorp, Inga-Britt Kronnäs-Samils, Tommy Sjögren, Åsa Elovsson, Ingemar Nyman, Barbro Lindell, Karin Birgersdotter-Paunia, Gunnar Ohlsson, Per Halfvars, Niklas Birgersson, Jörgen Eriksson, Britt-Marie Strömbäck och Lars-Åke Nilsson.

De flesta av dessa har suttit i fullmäktige i en eller två perioder. Men några längre tid, bland annat Inga-Britt Kronnäs-Samils som kom med 1977, Barbro Lindell som kom in i fullmäktige 1982 och Ingemar Nyman och Per Halfvars som kom in 1985.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons