Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerrollen engagerar!

Annons

"Situationen är ett problem - det måste vi medge!"

Tidningens ledare i måndags om svårigheten att att få alla platser besatta i kommunfullmäktige har fått många att reagera. Det känns väldigt bra eftersom frågan är viktig. Idag ger jag plats åt ett inlägg från moderaten Lars Munters i Falun, samtidigt som jag besvarar hans synpunkter med följande:

Falu Kurirens bidrag för att vidmakthålla det politiska intresset i läsekretsen är väl dokumenterat. Våra lokalredaktörer, liksom redaktionen i Falun och inte minst vår landstingsreporter, skildrar både politiska beslutsprocesser och effekterna av besluten. Vår granskande uppgift innebär ibland att beslutsfattare känner sig utpekade. En sådan ordning ska vi faktiskt värna om. Det är så vi i Falu Kuriren ska "backa upp" och beskriva vikten av ett politiskt system.

Att det finns en lag som ger arbetstagare rätt att delta i politiskt arbete är ingen glädjekälla för arbetsgivare som helst ser att personalen finns på jobbet och inte på andra uppdrag. Situationen är ett problem, det måste vi medge.

Jag håller med Lars Munters om att tjänstemännen är specialisterna i kommunerna, men i ett komplicerat samhälle som vårt måste vi också ställa krav på hög kompetens bland beslutsfattarna. Det är inget litet "företag" om vilket politikerna ska fatta viktiga beslut.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons