Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikernas ansvar och vården i Lima

Annons

Debatt |

Ett samhälle skapas av företagande i olika former och bygden är i behov av att folk som är bosatta här vill utveckla Lima. För att växa krävs att vi är så attraktiva att man väljer att flytta hit från andra delar av landet, där närservice är en självklarhet. Saknas detta, är Lima i ett kraftigt underläge vid val av bostads- och etableringsort

Lima Jordägare satsar tillsammans med enskilda initiativ

årligen betydande medel på att långsiktigt utveckla Lima

som en levande och växande bygd.

Insatserna under de senaste åren har bidragit till att Lima utvecklats positivt och nya arbetstillfällen skapats och bidragit till att befolkningsmängden varit intakt vilket varit första målsättningen.

Var fanns våra folkvalda politiker när landstinget tog ett första beslut om att avveckla Folktandvården försommaren 2003?

Är de ovetande om vilka ansträngningar som görs för att utveckla Lima? Våra folkvalda lokalpolitiker har tydligen tills nu, accepterat Tandvårdsstyrelsens beslut att avveckla Folktandvården i Lima, trots att hyresavtal för lokalerna, gäller till och med 2006. I besluten saknas helt analys av de samhällsekonomiska konsekvenserna.

Avvecklingen påverkar dessutom negativt ortsbornas

inställning, till den så för hela bygden viktiga turistnäringen, när planerna är att tandvården ska flyttas från Lima till Sälen.

Det är med bestörtning vi ser hur utvecklingen sker utan att någon ansvarig politiker direkt kraftfullt reagerar, trots att beslutet om nedläggning togs för ett år sedan.

I företagarvärlden krävs för att överleva, höga etiska och moraliska motiv för sitt handlande mot myndigheter, anställda och marknad, medan politiker tydligen utan grundläggande beräkningar inför sina väljare kan hänvisa till begreppet "politiskt beslut."

Vi kräver att våra folkvalda politiker tar strid för att den offentliga närservicen, vård, skola omsorg i Lima, hålls på en nivå som gör att människorna i Lima kan utveckla samhället.

Eller är det så enkelt, att när "pappa" talar och partipiskan

viner, så törs våra lokalpolitiker inte säga emot?

Åke Wikers,

Mats Edvardsson,

Börje Cedeskog,

Leif Nilsson

Leif Nilsson företräder företagarna

i Malung-Lima-Sälen.

Övriga företräder Lima Utveckling AB/Lima Besparingsskog.

Mer läsning

Annons