Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna provade bussar

Annons

I de nya upphandlingarna med Dalatrafik ska kommunerna i länet ta ansvar för kollektivtrafiken i respektive kommun. Kommunerna har ansvar för de lokala linjerna.

- Det här är ett nytt läge för oss och det är mycket viktigt att vi åker med de olika turerna för att se hur kollektivtrafiken ser ut i vardagen, prata med passagerare och framför allt se hur bussresorna fungerar för rörelsehindrade, säger ordförande i beredningen Lars Wennås fp.

Redan tidigt på morgonen åkte beredningsgruppen från Rättvik till Furudal. I gruppen sitter förutom Lars Wennås, Kerstin Forsberg (s), vice ordförande, Per-Olov Back (s), Stig Fredriksson mp, Birgitta Dahlkvist (c) och Maj-Britt Johansson Berg, barn-och utbildningsnämnden och Pia Norgren, färdtjänsthandläggare på socialförvaltningen.

Arbetet i fullmäktigeberedningen ska vara avslutat under juni månad. Den ligger till grund för den lokala upphandlingen med Dalatrafik.

Från och med sommaren 2006 ska de nya kollektivtrafiken vara igång. En effekt av samordningen av kollektivtrafiken i Rättvik börjar gälla redan från hösten 2004. Då slås mjuka linjen, linje 77 och linje 74 till Söderås ihop.

Deltagarna i fullmäktigeberedningen åkte också till Röjeråsen med 72:an, till kyrkan med 77:an, de åkte skolbuss från Rättviksskolan via Sjurberg och till Vikarbyn.

-Det vi sett så här långt är att det fungerar bra. Vi vill också se hur bussarna fungerar för äldre och handikappade, säger Lars Wennås.

Mer läsning

Annons