Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Politikerna måste rädda läkarjouren i Västerdalarna"

Annons

- Nu måste politikerna i Västerdalarna börja stå upp mot centralstyrningen och se till att rädda läkarjouren i Västerdalarna.

Det anser kommunalfackets sektion i Malung i ett uttalande genom Bengt Albertsson.

- Det är inte vettigt att ta bort läkarjouren i Västerdalarna under helgerna. Det kommer inte att finnas en läkare på hela sträckan mellan Djurås och Särna, ett avstånd på 25 mil. Här går en av de mest trafikerade turistvägarna med en stadigt ökande trafik under helgerna och vi har många arrangemang både vinter- och sommartid, säger Bengt Albertsson.

Han pekar också på det faktum att det finns ett antal bofasta människor i Västerdalarna som är beroende av att besöka läkare under helgerna för att kunna ha en dräglig livskvalitet.

- De kommer att bli tvingade att åka till Mora och då försvinner en stor del av den tänkta besparingen. Åker de sjukresa så kan jag inte förstå att besparingen totalt sett blir så stor. Åker de ambulans så kan det bli en högre kostnad på den sidan om det behövs en utökning, säger Bengt Albertsson, som själv är ambulansman.

Inom Kommunal tycker man att politikerna i Västerdalarna måste börja säga ifrån på allvar.

- Om det ska bantas på vårdcentraler så måste det gå att göra bantningarna där det är närmare mellan vårdcentralerna, eller närmare till ett lasarett, än det är från Västerdalarna, menar Kommunals sektion 2 i Malung.

Mer läsning

Annons