Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna formar politiken

Annons

Läste artikeln i MT om kommundirektören och hennes presentation av sej själv och sin syn på kommunen. En intressant presentation i sig och inget att erinra mot.

Men, det var en sak som hon sa och fick mig att bli konfunderad. Nämligen att det kunde vara bra att ifrågasätta politiken, men att det är skrämmande att politiker ifrågasätts. Vem formar politiken? Naturligtvis politikerna, en del mer, andra mindre. Naturligtvis så ska man inte ägna sig åt ovederhäftiga personangrepp, men därifrån till att man inte få ifrågasätta en politiker, tycker jag nog ändå att steget är för långt. Visst är politikerna valda av kommuninnevånara till att företräda oss och att detta system tillika är grundvalen till demokratin, helt rätt. Men har man trampat på demokratins grundvalar om man till äventyrs skulle ha synpunkter på en politikers agerande?

Det är möljigt att Marie Sundvisson blivit felciterad eller att jag missuppfattat och att det skulle vara skälet till att jag blev en aning konfunderad över uttalandet gällande politiker. Men om inte, så blir väl alla ifrågasatta emellanåt och säkert med all rätt och det får vi ta, såvida kritiken då är saklig. Därmed så kan man väl kunna kräva att inte heller politiker ska vara en grupp befriad från kritik.

Som avslutning så vill jag ärligt och uppriktigt önska Marie Sundvisson lycka till med sitt säkert många gånger grannlaga arbete här i Mora kommun.

Skogs-Lasse Wahlberg

Mer läsning

Annons