Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna avgör Fliesbergs öde

Annons

Får Fliesbergs och Johnny Granlund fortsatt förtroende som turistentreprenör i ytterligare två år? Det ska kommunstyrelsen fatta beslut om på tisdag.

Kommunstyrelsen kan dock mycket väl komma att gå på Arne Boggheds besked och begära en förlängning av den tidpunkt då parterna ska vara överens. Syftet skulle i så fall vara att först ha ett stormöte före ett beslut.

- Skulle jag dra mig ur området så innebär det att ett 50-tal arbetstillfällen försvinner, säger Johnny Granlund, som kan tänka sig att vänta med att beslutet ska tas.

- Det vore i så fall olyckligt. Min kunskap säger mig att det då skulle kunna följas av en rad processer, menar Anders Lundqvist på Hotell Älvdalen.

Kommunens avtal med Fliesbergs Outdoor är rent ekonomiskt fördelaktigt för kommunen. Men uppenbart finns det också starka företrädare för turistnäringen som önskar en annan lösning.

Den utvärdering av avtalet som skulle ha skett efter vintersäsongen är ännu inte genomförd. Men kommunchef Bengt Welin föreslår att en utvärdering ska göras som tar upp frågor om öppethållanden och varför ingen verksamhetsplan för år 2005 lämnats in. Vidare bör frågor ställas om de ekonomiska förhållandena mellan entreprenören och underentreprenör.

För att genomföra utvärderingen bör en fristående konsult tillsammans med kommunchefen genomföra utvärderingen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons