Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker vill hjälpa Tommy Limby

Annons

- Sammantaget har bolaget agerat på affärsmässiga grunder. Att vi hanterat ärendet korrekt är prövat av Hyresnämnden, sa Hans-Göran Olsson, ordförande i Orsa Grönklitt AB.

Politikerna tog först ett enhälligt beslut att säga ja till en motion från Olle Jobs, fp. Där yrkades att Orsa Grönklitt skulle redovisa vad som hitills gjorts för att Tommy Limby ska kunna fortsätta sin verksamhet, samt att eventuella otydligheter i ägardirektivet gällande privat verksamhet i området klargörs.

Hans-Göran Olsson (s) redogjorde i kronologisk ordning för hur ärendet handlagts mellan bolagets advokat och Tommy Limbys företrädare. Hur olika hyresförslag lagts fram och hur Tommy Limby svarat på de olika förslagen.

Den som gick ut hårdast var Mikael Thalin, c.

- Orsa Grönklitts strategi har ända sedan år 2 000 varit att ta över skiduthyrningen helt och hållet i Grönklitt, och man har hela tiden agerat enligt den linjen.

Hans-Göran Olsson svarade att bolaget i ett tidigt skede informerat Tommy Limby om planerna på att ett planerat skidcentrum och att det även skulle inrymma skiduthyrning.

- Men det skulle bli aktuellt först 2005-2006. Även Limbys advokat har skrivit att det överensstämmer med den tidpunkt när Limby tänkt pensionera sig, svarade Hans-Göran Olsson.

Tommy Limby fanns själv med i fullmäktigesalen.

- Jag tycker Hans-Göran Olssons redogörelse var dålig. Han plockade med enbart de bitar som var till fördel för bolaget. Mest frapperande var att man vill ge bilden av att det här enbart rör sig om en hyrestvist. Jag har många gånger sagt att jag kan tänka mig att anta hyreshöjningen. Däremot har jag motsatt mig konkurrens under hyresperioden, säger Tommy Limby.

Det har också framskymtat att Tommy Limby anser att tvisten handlar om personlig förföljelse.

Även om inga beslut togs i fullmäktige så ser Tommy Limby en viss ljusning.

- Ann Beskow sa att hon hoppades att konflikten kan lösas i samförstånd. Samtidigt sa Hans-Göran Olsson att en konkurrenssituation kan uppstå först 2005 - 2006. Är det fallet finns möjligheten att vi kan sätta oss ner och göra upp ett nytt avtal.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons