Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker utlovar möte med personalen

Annons

Arbetssituationen på Korsnäsgården är ohållbar.

Det rapporterade tidningen i går efter vårdpersonalens skrivelse till ledningen för socialtjänsten.

I går togs ärendet upp som en extra punkt på socialnämndens sammanträde.

- Vi kan inte fortsätta arbeta som vi alltid har gjort, säger omsorgschef Tommy Quarforth.

Quarforth menar att Korsnäsgårdens personalstyrka inte är utsatt på ett särskilt sätt.

- Det handlar om att hitta nya arbetsformer. Vi kan inte fortsätta att arbeta som vi alltid har gjort, och problemen måste lösas ute på arbetsplatserna.

- Jag vill se en dialog mellan distriktschefer och enhetschefer, fortsätter Quarforth. Det handlar om det inre arbetet där alla kan vara med. Tillsammans måste problemen lösas lokalt med personalen. Det är det enda sättet att klara av de begränsade resurser vi har i dag.

- Men det här är ett tidskrävande arbete. Och fler skrivelser liknande den vi nu sett är nog att vänta. Men jag är säker på att de 1 500 anställda vi har på omsorgsavdelningen är en tillräcklig resurs för att komma till en gemensam och långsiktig lösning.

I går togs situationen på Korsnäsgården upp som en extra punkt på socialnämndens sammanträde. Nämndens ordförande Renée Andersson (s) tycker att det är viktigt att ärendet följs upp.

- Vi måste få en redogörelse om läget för att komma vidare. Och jag kommer att föreslå ett möte med distriktschefen, enhetschefen och politiker.

Andersson håller med Quarforth om att förändringen måste ske ute på arbetsplatserna:

- Jag tror på kommunikation, och vi måste möta personalen på plats. Just nu är tiden lite olämplig med tanke på att semestrarna börjar - annars skulle jag vilja se ett möte med personalen på Korsnäsgården redan nästa vecka. Nu får vi vänta till i början på augusti.

Larmet om att situationen lett till vanvård på äldreboendet tror dock inte Andersson stämmer.

- Det låter skrämmande, och det här är det första vi måste reda ut. Men jag tror att man tagit i lite väl mycket när man pratar om vanvård. Den respekten har jag för distriktscheferna att vanvård inte ska förekomma.

- Det är synd att vi inte har en direkt dialog med personalen på Korsnäsgården, tillägger Renée Andersson. Jag förstår att läget är besvärligt, men de måste också ge oss tid.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons