Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker reagerar mot högljudd musik

Annons

Häromkvällen var Ingemar Ström ute för att njuta av musiken i Liljekvistska parken. Men den sista programpunkten blev enligt honom ingen njutning. Visserligen var ljudnivån enligt honom bra, när han satt inomhus, bakom stängda dörrar och fönster. Men så ska det inte behöva vara, menar Ström, som tidigare drivit decibel-frågan inom landstinget.

- Jag är ute efter att försöka minska hörselskadorna och köerna till hörcentralen. Vi måste få en opinion så att de här frågorna tas på allvar.

Han menar att om ljudnivåer liknande de i torsdags kväll är tilllåtna så måste bestämmelserna ändras, och då tänker han ta upp frågan i kommunfullmäktige. Miljökontoret har också fått klagomål, men någon mätning genomfördes inte. Så därför kan inte Rune Andersson säga om någon gräns överskreds. Det som gäller är att besökarna inte ska utsättas för mer än 100 decibel. Detta för att undvika hörselskador.

När det gäller störningar i lägenheter får boende enligt reglerna tåla sådana, i alla fall till klockan 24.00. Det är så länge arrangörerna kan genomföra utomhusarrangemang av den här typen.

- Är det störningar för boende i ett område får man styra det med stopptiderna, konstaterar Rune Andersson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons