Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker positiva till projekt för unga

Annons

Anders Wiklund och Karl-Erik Norén har tillsammans med Studiefrämjandet och Jägareförbundet dragit i gång ett viltvårdsprojekt i närheten av Varggården och Slätta. Syftet är att främja ungdomars jaktintresse, men också att minska antalet viltolyckor i området.

Tanken är att antalet olyckor ska minskas genom att man med olika åtgärder styr djuren, främst rådjur, från trafikerade vägar. Information till allmänheten om matning av vilda djur ska också bidra till att minska antalet viltolyckor på vägarna.

Ett förslag till viltbruksplan är upprättad av Jägareförbundet med åtgärder som till exempel: Att anlägga utfodringsplatser för rådjur, att bedriva skyddsjakt inom avfallsanläggningen och att informera hushållen. En viltbruksplan som det är tänkt att ungdomarna ska genomföra.

Problemet är bara att den mark som man har tillgång till är Karl-Erik Noréns jakträtt på drygt 350 kvadratmeter och det är lite för litet. För att kunna bedriva projektet har man därför ansökt hos kommunen om att få ytterligare jakträtt i anslutning till den han redan har. Dessutom vill man ha kommunens stöd och medverkan i projektet.

I går beslutade gatu- och parkstyrelsen att ställa sig bakom viltvårdsprojektet. Styrelsen ställer sig också positiv till att kommunen ser över möjligheterna att upplåta ytterligare områden med jakträtt till Karl-Erik Norén.

- Det är ett bra förslag och även om jag inte är någon vän av jakt så tycker jag att det är bra om ungdomar kommer ut i naturen, säger Jan Lindholm.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons