Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker mot väggen

Annons

I en skrivelse till kommunstyrelsen skriver Dala-Floda Intresseförenings vice ordförande Lars Ljungman att han utgår från att politikerna som ansvarar för sjukvård och räddningstjänst är förnuftiga, omdömesgilla och ansvarskännande personer som säkerställer att kommunens invånare får behålla prio 1- verksamheten, som alltså går ut på att räddningstjänstens personal rycker ut och i väntan på ambulans ger hjälp till sjuka eller skadade.

Han begär också att information om eventuella förändringar ska ges direkt till intresseföreningarna.

Ett annat krav som ställs är att räddningstjänstens prio 1-personal ges utrustning för att hjälpa personer med hjärtstillestånd.

Lars Ljungman framhåller vikten av räddningstjänstens snabba insatser, eftersom utryckningstiderna för ambulans är långa, speciellt i de västra delarna av kommunen.

Han framhåller också att räddningstjänstpersonalen, genom sin lokalkännedom, kan dirigera ambulanspersonalen i ofta svårorienterade områden och därmed kortar ambulansernas utryckningstid.

Som tidningen för någon vecka sedan berättade har räddningsnämndens ordförande Kjell Andersson, c, ställt krav på att kommunstyrelsen ska påverka landstinget att även i fortsättningen ställa upp med 200 000 kronor per år för att behålla prio 1.

Mer läsning

Annons