Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker lämnade fullmäktige i protest mot fula personangrepp

Annons

Det var mycket upprörda känslor vid onsdagskvällens kommunfullmäktige. Sofia Karlsson lämnade sammanträdet och åkte hem:

- Det var fula personangrepp. Jag mådde illa och hade ingen anledning att stanna kvar.

Centerns Sofia Karlsson är yngst i kommunfullmäktige. Hon kan inte förstå hur Borlängebor ska kunna lockas till politiken med den ton som nu råder. Hon anser att nivån var låg med fula personangrepp, riktade mot miljöpartisten Nils Gossas.

Hon talar om ren vuxenmobbning:

- Det var helt uppenbart. Vad han än sa så hoppade man på honom på ett fult sätt. Då har vi ingen yttrandefrihet, inget demokratiskt synsätt. Jag har aldrig varit med om en församling som betett sig så illa mot en person.

Sofia Karlsson fick helt enkelt nog och åkte hem. Dessutom namngavs kommunala tjänstemän under kvällen och beskylldes för att inte sköta sitt jobb och inte följa gällande lagar. Då fick till och med kommunalrådet Peter Hultqvist, s, nog:

- Så här kan vi inte ha det. Vi kan inte namnge kommunala tjänstemän och recensera deras arbetsinsats. Vi måste föra debatten på en annan nivå.

Nils Gossas menar att påhoppen på honom kändes obehagliga. Men han menar att det visar att det handlar om en öm punkt. Debatten gällde egentligen hur modersmålsundervisningen fungerar. Att tjänstemän namngavs berodde inte på honom. Det var socialdemokrater som gjorde detta.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons