Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker får stå till svars för nedläggningsbeslut

Annons

2 444 personer har skrivit på protestlistorna mot nedläggningen av Björkhagen. På måndag kväll kommer Faluns politiker att få stå till svars för sitt beslut i församlingshemmet i Svärdsjö.

I november startade intresseföreningarna i Svärdsjö och Enviken sin gemensamma protestaktion mot neddragningarna inom äldreomsorgen i Falun, oron för en kraftigt försämrad service till de äldre låg bakom initiativet. 2 444 skrev på listorna. I Svärdsjö har redan avvecklingen av vårdhemmet Björkhagen påbörjats. Sammanlagt berörs 40 boende och 60 anställda av politikernas nedläggningsbeslut.

På måndag har Svärdsjö s-förening bjudit in allmänheten och ansvariga politiker och kommunala tjänstemän till ett möte om äldreomsorgens framtid i församlingshemmet i Svärdsjö. Socialnämndens ordförande Renée Andersson (s), kommunalråden Jonny Gahnshag (s) och Dan Westerberg (c) kommer och svarar på frågor om varför de valt att lägga ner Björkhagen, vad det betyder för boende och personal och hur kvaliteten påverkas.

Mer läsning

Annons