Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker borde tänka efter före

Annons

Är våra kommunalpolitiker annorlunda än vi gräsrötter? Behöver inte de tänka efter innan de uttalar sig eller fattar pennan?

Jag tänker på Peter Hultqvists frågor till försäkringskassans chef. Skulle det inte varit vettigare att Peter Hultqvist hade tagit kontakt med sina partikollegor på regeringsnivå och den vägen försökt få dem att föreslå att försäkringskassan behöver mera personella resurser för att klara sina utbetalningar inom rimlig tid?

Det är ju detta som behövs. Då hade försäkringskassans chef också kunnat få lite vatten på sin kvarn i sina försök att påverka på högre nivå.

Så ger sig Peter Hultqvist också in i meningsskiljaktigheterna mellan facken och SN.

Naturligtvis på fackets sida trots att deras övertidsblockad gällde en strejk i annat land. Får man inte ha lite överseende med företagen, de som ser till att det finns arbete.

Det var inte länge sedan som Peter Hultqvist nästan ropade halleluja när de stora investeringarna i pappersbruket blev kända. Att nämnda företag gjorde stora ekonomiska förluster med anledning av strejken, det var tydligen inte så viktigt för Peter Hultqvist.

Några andra som klantat till det för sig är Tunabyggens ordförande och styrelse.

Ska det vara så svårt att ge klara besked om vad för kompetens det är som fattas förra vd:n? Vad är det för mygel som annars ligger till grund för ert beslut eller ligger det en hund begraven?

MAN KAN UNDRA

Mer läsning

Annons