Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikens bottenskrap (del 2)

Annons

Löntagarna har fått pengarna och har köpt varor och tjänster från utlandet för dem! Det har varken skapat jobb eller företag inom landet och vi får allt mindre för de ökade skatterna.

Ett drastiskt exempel på dumheten är junilistans generals Nils Lundgren yttrande att valresultatet är "det nya Europa på frammarsch". Det är precis tvärtom. Valresultatet är en kvarleva från det gamla nationalstatseuropa, som satte igång två världskrig och utgör en svag del inom den globala ekonomin, genom sina egoistiska försök att leva på amerikansk standard utan att ha resurser för det.

De kloka män som skapade EU överskattade folkens förmåga att tänka för framtiden. Amerika har visat vägen genom skapandet av Amerikas Förenta Stater och det är den vägen Europa också måste gå för att hävda sig i den globala ekonomin. Annars kommer de arbetsvilliga och ambitiösa lågprisländerna att totalt slå ut den europeiska tillväxten som skapar välståndet.

Utvecklingen har redan passerat Nils Lundgrens visioner, men han och hans väljare har inte hunnit med i utvecklingen och förstått den. Om han lyckas samla ihop sina vilsna väljare till ett parti så har han endast det politiska bottenskrapet, vänstern och miljöpartiet, att välja på som samarbetspartners.

De andra kan inte avsvära sig det lilla de kan och det innebär en satellitposition som endast försvagar de övriga partierna, utan att påverka grunddragen i den politiska utvecklingen.

Arne Jansson

Fotnot: Del 1 av denna insändare publicerades i gårdagens tidning.

Mer läsning

Annons