Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikens bottenskrap (del 1)

Annons

EU-valet gick som man kunde befara och det gamla ordspråket "mot dumheten kämpar även gudarna förgäves" har återigen besannats. Om man vill veta hur lite folk begriper om politik ska man ordna med folkomröstningar. De är mer lotterier än val!

Vi får hoppas att de etablerade politikerna nu har lärt sig att folk inte begriper eller är intresserade av svårare frågor än dem som direkt berör dem själva.

Idépolitik är ett minne blott och det enda som intresserar är löner, förmåner och makt. Det har drivits in absurdum, så att vi fått en extremdemokrati där alla ska vara med och bestämma men ingen har något ansvar.

Löntagarpolitiken och massmedia har ammat folket med felaktiga prognoser, självgodhet och maktbegär så att ett ideellt kaos styr utvecklingen och politikerna förstår inte hur och varför.

Politiska ledargestalter saknas helt och då blir det de stora organisationerna, facken, som styr den ekonomiska utvecklingen och de har inget ansvar för helheten.

Man tar pengar från pensionsfonderna till konsumtion i stället för nyinvesteringar och minskar anslagen till vården för att minska underskotten.

Dumheten är monumental och felaktiga åtgärder travas på varandra i försöken att hålla det hela igång trots att det saknas pengar till allt.

Fotnot: Del 2 av denna insändare publiceras i morgondagens tidning.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons