Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik är intressant!

Annons

Nyligen kom en äldre kvinna fram till mig, klappade mig uppmuntrande på axeln och sade:

- Är det inte otacksamt att vara politiker? Då ni genomför vad ni lovat inför valet så blir det skäll för det. Och då ni inte genomför allt så får ni skäll för det...

Visst är det så. Jag tror - utan att veta det - att hon kanske tänkte på exempelvis Peter Hultqvist, sossebasen i länet, som nu finns i riksdagen.

Jag tror att han har långsamt där. Jag tror att det är tur att han kan fylla veckorna med andra uppdrag. Det ger en del i plånboken också. Arvodesfrågan brukar engagera socialdemokrater som brukar anfalla oss på den borgerliga kanten. Men i det här fallet är det knäpptyst.

Man undrar varför?

Socialdemokraterna satt vid makten i tolv år. Inte blev det något bättre för Dalabanan då det gäller järnvägen, det blev 0,94 nya polistjänster att fördela på Dalarnas 15 kommuner mellan år 2004 och 2005 och det kallade regeringen "för den största satsningen någonsin" och Västerdalsvägen och Västerdalsbanan vet vi hur det gått med, liksom vägen till Idre. Intresset för polishögskolan har nu blivit akut sedan man avgått.

Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val någonsin.

Det tycks vissa fackliga ledare (s) och socialdemokrater glömt. I ett demokratiskt val sade det svenska folket nej till fortsatt vänsterstyre.

Då vi i alliansen genomför vad vi lovade i valet så blir det ett jäkla liv och det ska demonstreras och det ska hållas protestmöten.

Och genomför vi inte vissa löften bums, på 30 dagar, så blir det ett jäkla liv för detta, precis som damen på staden sade.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons