Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Polisutredning inte aktuell just nu"

Annons

Göran Rosenström har bara hört talas om något enstaka fall där en så ung misstänkt blivit föremål för brottsutredning. Socialstyrelsens råd att i stort sett alltid låta polisen utreda, gör honom närmast förvånad.

- Men det där är en bedömning man får göra från fall till fall, säger Göran Rosenström och tillägger att den här utredningen just har börjat.

Från socialförvaltningens sida är man också noga med att påpeka att alla de inblandade, inte minst den misstänkte pojken, är barn som nu behöver stöd och hjälp.

Misstankarna om sexövergrepp har rört upp en hel del känslor i det aktuella bostadsområdet. Föräldrar uppger att de redan tidigt i somras anmält händelser, som borde satt socialförvaltningen på spåret.

Göran Rosenström känner inte till några detaljer omkring det. Men rent allmänt tycker han att misstankarna hanteras på rätt sätt av socialförvaltningen.

- Vi har genast tagit kontakt med alla inblandade. De som behöver har möjlighet att snabbt få hjälp av barn- och ungdomspsyk, säger han.

- Det finns ingenting som tyder på att vi missköter sådana här ärenden.

Några av de inblandade barnen går i samma skola. Eftersom det råder sträng sekretess kring fall som detta, får skolan formellt sett inte veta vilka elever det rör sig om.

- Det finns alltid vuxna bland barnen. Och nu har vi lite extra koll, säger rektorn på den aktuella skolan.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons