Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polissvep bland plockare

Annons

SÄLEN. Polisen gjorde på tisdagskvällen ett storsvep bland de utländska bärplockarna i fjällen. Flera polispatruller ingick. Huvudsakligen gällde kontrollen huruvida plockarna hade legal visering och därmed rätt att vistas i landet. Sju ukrainska personer hade oklara papper och fick följa med. Efter utredning av utlänningshandläggare i Borlänge visade det sig att för fyra av personerna var viseringen indragen av myndigheterna i Kiev. De fyra avvisas därför från Sverige. Det bör poängteras att de inte misstänks för några brott.


Falsklarm
KINNVALLSJÖSÄTRA.På tisdagseftermiddagen var det någon som ringde larmcentralen från telefonautomaten i Kinnvallsjösätra. Personen framförde sitt ärende otydligt men den som tog emot samtalet uppfattade det som om någon behövde hjälp. Malungspolisen fick efter en stund kontakt med en person som kunde kontrollera läget vid automaten. Ingen fanns då där och allt tyder på att det rörde sig om en busringning. Malungspolisen bedömer tilltaget som allvarligt; det hela skulle kunnat resultera i att ett större pådrag dragits igång.

Kossor på vägen

SÄLEN. Polisen fick på måndagen anmälan om att det behövdes kofösare på Näsvägen. Några nöt hade förirrat sig ut på vägen och måste motas undan. Korna kunde snart återbördas till husse och matte.

Stal bränsle

från tipptraktor

SÄLFJÄLLET. Någon gång under måndag-tisdag befann sig minst en tjuv på Sälfjällets soptipp. En traktor hade plundrats på sitt drivmedel efter att någon skurit av bränsleslangarna.

Misstänkt hagelskott

MALUNG. Grinden in till en gård i Malungsområdet har skadats. Det misstänks att någon avlossat en hagelsvärm mot grinden. Malungspolisen utreder.

Mer läsning

Annons