Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisnotiser

Annons

Detonationer i Skräddarbacken

under måndagseftermiddagen och kvällen fick Borlängepolisen in ytterligare rapporter om att detonationer ska ha hörts i Skräddarbacks-området.
Sedan tidigare misstänker polisen att det handlar om ungdomar med stor tillgång till fyrverkeripjäser som ligger bakom detta.

80-årig kvinna misshandlad

Borlänge. En synnerligen feg misshandel inträffade under måndagen i Borlänge. Det var en 50-årig man som misshandlade sin 80-åriga mor i deras gemensamma bostad. Mannen greps av polis. Kvinnan fick lyckligtvis bara lindrigare skador.

Vandaler åtalas

Borlänge. Två Borlänge-ynglingar, 21 och 23 år gamla, åtalas vid Falu tingsrätt för skadegörelse.

De bägge ska i början av augusti förra året har vandaliserat två personbilar parkerade längs Borganäs-vägen genom att bland annat hoppa på dem.

Skadorna på fordonen uppgår till 35 000 kr.

25-åring åtalas för misshandel

Borlänge. En 25-årig yngling från Borlänge åtalas för att i juli 2001 ha misshandlat en person på Borganäsvägen.

Olaga intrång på gymnasium

BORLÄNGE. Mellan fredag och lördag natt gjorde en man sig skyldig till skadegörelse samt olaga intrång på Ljungbergsgymnasiet. Mannen bröt sig in i en lekstuga och lade sig för att sova. Mannen identifierades och avvisades från platsen.

Information stulen

stjärnsund. Någon har olovligen avlägsnat tre stycken informationstavlor från Garpbacken i Stigsbo, det gamla järnbruket som framställde järn redan under 1600-talet.

Länsstyrelsen i Dalarna såg till att informationsskyltarna sattes upp i samband med att platsen invigdes som minnesmärke för drygt en månad sedan.

Misslyckad stöld

- kunde ej starta bil

Domnarvet. Under natten till måndagen försökte tjuvar stjäla en personbil parkerad vid Hagbacksgatan. Tjuvarna bröt sönder dörrlås, rattlås och tändningslås samt en cd-spelare. Bilen kunde de dock inte starta.

Mer läsning

Annons